Torskrygg med ägg, räkor och dillmajonnäs

20 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 600 g torskrygg, färsk
  • 4 ägg
  • 300 g skalade, färska räkor
  • 4 klyftor citron
  • dillvippor och körvel till garnering
  • olivolja
  • salt, peppar

Dillolja

  • 1 knippe dill
  • 50 g babyspenat
  • 4 dl matolja

Dillmajonnäs

  • ca 2-3 dl dillolja (se ovan)
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja. Täck med plastfolie. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 45-56 grader.
  4. Lägg äggen i en kastrull och låt koka upp. Låt småkoka ca 4 minuter. Häll av och skala direkt i iskallt vatten.
  5. Dillmajonnäs
    Börja med att göra dilloljan. Mixa spenat, dill och olja i en blender ca 2-3 minuter tills den blir varm. Sila genom finmaskig sil.
  6. Fortsätt med majonnäsen. Vispa ihop äggulor och vinäger. Vispa i den gröna oljan. Börja droppvis och därefter i en tunn stråle. Smaka av med salt.
  7. Servera torsken med dillmajonnäs, ägg och räkor. Garnera med citron, dillvippor och körvel. Nykokt potatis smakar gott till.
21 april 2018

Fler goda recept