Torskceviche med avokado och friterade wontonark

0 röster
4
Torskceviche med avokado och friterade wontonark
Foto: Frida Ronge

En riktigt god variant på ceviche med torsk, avokado och friterade wontonark. Fräsch, kryddig och god helgmat!

Maya Samuelssons dryckestips

  • Limestone Nr 90479, Riesling Kabinett Golkapsel , 2016. Tyskland, Rheinhessen​
  • Belvoir Fruit farms organic Ginger Beer ​
Visa mer
4

Du behöver

Torskceviche

  • 300 g torskrygg
  • 1 grön paprika
  • 3 avokado
  • 0,5 grön chili
  • 2 gröna shisoblad, alt koriander eller pepparmynta
  • 2 lime
  • 1 nypa shichimi togarashi (japansk kryddblandning)
  • 8 ark wonton alt salladsblad
  • 1 kruka koriander
  • matolja, till fritering
  • salt

Dressing

  • 1 tsk schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk habanero, finhackad
  • 1 tsk röd chili, finhackad
  • 40 g fisksås
  • 40 g limejuice
  • 20 g socker
  • 20 g vinäger
  • 1-3 msk vatten

Gör så här

  1. Skär fisken i 1 cm stora tärningar. Salta lätt och låt stå i rumstemperatur 20 minuter.
  2. Skär paprika och 1 avokado i lika stora bitar som fisken. Finhacka den gröna chilin och strimla shisobladen.
  3. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda fisk, paprika, chili och shiso med cirka 1 dl dressing. Låt stå cirka 10 minuter i rumstemperatur.
  4. Mosa 2 avokado och smaksätt med salt, pressad limejuice och shichimi togarashi.
  5. Fritera wontonarken i 170-gradig olja i en kastrull med höga kanter och låt rinna av på hushållspapper. Salta. Om man vill ha ett nyttigare alternativ så kan man servera cevichen med salladsblad istället.
  6. Lägg upp cevichen på tallrikar. Smaksätt med shichimi togarashi och koriander. Lägg upp den mosade avokadon i en skål vid sidan om och servera med de friterade wontonarken.
26 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept