Carpaccio med krämig wasabidressing
Carpaccio med krämig wasabidressing
8 ingredienser
ca 30 minuter
Carpaccio på oxfilé är en lyxig men enkel förrätt. Här sätter wasabi extra sting på rätten.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Carpaccio med krämig wasabidressing
- 280 g oxfilé, i 4 bitar
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk wasabi
- 1 tsk honung
- salt
- 10 rädisor
- 1 ask krasse
- olivolja
Gör så här
- Välj ett bra kött i affären eller hos slaktaren.
- Lägg en köttbit i plast, t. ex. mellan två bitar plastfilm. Banka sedan ut köttet med en stekpanna så det är helt platt, ca 2 millimeter tjockt.
- Lägg varje köttbit på varsin tallrik, smörj in ena sidan av det utbankade köttet med olivolja, lägg det sedan med den smorda sidan nedåt. Detta gör att köttet inte fastnar.
- Skär mycket tunna slantar av rädisorna och klipp ner krassen.
- Blanda honung med creme fraiche och wasabi till en fin röra, smaka av med salt. Styrkan på krämen bestämmer du själv genom mängden wasabi.
- Klicka ut wasabikrämen på varje köttbit, toppa med krasse och rädisor. Färdigt att servera!