Jävligt bra biff med salciccia

Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Jävligt bra biff med salciccia

20 ingredienser

Jävligt bra biff med salciccia, pärllökar och en färgstark apelsinkokt morotscrème.

Här hittar du Toms

Pannacotta

.

Jens Dolks vintips
Alto Cabernet Sauvignon 2007,
Sydafrika, art.nr 2070, 135 kr (5 Solar)

Ingredienser

portioner

biff

  • 600 g biffrad
  • 200 g salcicciakorv
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja
  • smör

Smålökar

  • 12 pärllökar
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 2 msk gräslök, hackad
  • olivolja

Morotscrème

  • 500 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1,5 crème fraîche
  • salt

Garnering

  • 0,5 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Biff
    Salta och peppra köttet.
  2. Bryn biffen i olivolja och sedan smör.
  3. Slå på balsamico i slutet. Spara stekskyn.
  4. Baka i ugnen till en innertemperatur på 56 grader.
  5. Låt vila ca 10 minuter innan tranchering.
  6. Stek korven ca 3-4 minuter och skiva upp innan servering.
  7. Spara fettet och tillsätt till stekskyn.
  8. Smålökar
    Koka lökarna mjuka i saltat vatten.
  9. Skala, blanda med gräslök och olivolja innan servering.
  10. Morotscrème
    Skala och dela morot, lök och vitlök i mindre bitar.
  11. Koka mjuk i apelsinjuice, stjärnanis och ingefära ca 15 minuter.
  12. Sila bort vätska, plocka bort stjärnanis och mixa slät med crème fraiche.
  13. Vid servering
    Lägg upp och garnera med krasse.