Jävligt bra biff med salciccia

Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Jävligt bra biff med salciccia

2

20 ingredienser

Jävligt bra biff med salciccia, pärllökar och en färgstark apelsinkokt morotscrème.

Här hittar du Toms

Pannacotta

.

Jens Dolks vintips
Alto Cabernet Sauvignon 2007,
Sydafrika, art.nr 2070, 135 kr (5 Solar)

Ingredienser

portioner4

biff

  • 600 g biffrad
  • 200 g salcicciakorv
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja
  • smör

Smålökar

  • 12 pärllökar
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 2 msk gräslök, hackad
  • olivolja

Morotscrème

  • 500 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1,5 crème fraîche
  • salt

Garnering

  • 0,5 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Biff
    Salta och peppra köttet.
  2. Bryn biffen i olivolja och sedan smör.
  3. Slå på balsamico i slutet. Spara stekskyn.
  4. Baka i ugnen till en innertemperatur på 56 grader.
  5. Låt vila ca 10 minuter innan tranchering.
  6. Stek korven ca 3-4 minuter och skiva upp innan servering.
  7. Spara fettet och tillsätt till stekskyn.
  8. Smålökar
    Koka lökarna mjuka i saltat vatten.
  9. Skala, blanda med gräslök och olivolja innan servering.
  10. Morotscrème
    Skala och dela morot, lök och vitlök i mindre bitar.
  11. Koka mjuk i apelsinjuice, stjärnanis och ingefära ca 15 minuter.
  12. Sila bort vätska, plocka bort stjärnanis och mixa slät med crème fraiche.
  13. Vid servering
    Lägg upp och garnera med krasse.