Vit chokladpannacotta med jordgubbar, mynta och bondkakor
Vit chokladpannacotta med jordgubbar, mynta och bondkakor
9 ingredienser
Pannacotta ska stå till sig minst ett par timmar och är därför den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda i god tid.
Jens Dolks vintips:
Ruppertsberger Linsenbusch Riesling Eiswein 2008,art.nr 6107, Tyskland, 219 kr (5 Solar)
Ingredienser
Pannacotta
- 6 dl grädde
- 3 msk strösocker
- 200 g vit bakchoklad, hackad
- 1 limefrukt, saften och rivet skal
- 2 gelatinblad, blötlagda
jordgubbar
- 400 g jordgubbar
- 2 limefrukter, rivet skal
Garnering
- 0,5 kruka mynta
- 100 g bondkakor
Gör så här
- Koka upp grädde och socker. Tillsätt choklad och saft och skal från limen. Rör ned gelatin när smeten svalnat något.
- Häll smeten en form och låt den stelna i kyl.
- Dela jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Plocka myntabladen och grovhacka kakorna.
- Toppa pannacottan med jordgubbar, mynta och kaksmulor.