Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse

111 röster
60 m
4-6

Gör Janssons frestelse som Tom Sjöstedt! Klassiska ingredienser, tillagad på ett lite oklassiskt vis.

Tips! Se & gör Toms fänkålssill med citron, godaste sillen på julbordet!

Visa mer
60 m
4-6

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 2 lökar, skalade
  • 50 g smör
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g ansjovisfileér
  • spadet från ansjovisen
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och strimla potatisen.
  3. Skiva löken och svetta mjuk i smöret.
  4. Koka upp grädde och mjölk. Lägg i potatisen och låt koka ca 5 minuter tills den mjuknat lite.
  5. Tillsätt ansjovispadet och smaka av med salt och peppar. Smörj en form med smör.
  6. Fördela potatis, lök, ansjovis och sist gräddmjölken. Avsluta med att sila över ströbröd.
  7. Kör i ugnen ca 45 minuter. Klart!
17 december 2016

Laddar fler recept