Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse

60 m
4 - 6
Spela video Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse
Foto: TV4
60 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 2 lökar, skalade
  • 50 g smör
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g ansjovisfileér
  • spadet från ansjovisen
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och strimla potatisen.
  3. Skiva löken och svetta mjuk i smöret.
  4. Koka upp grädde och mjölk. Lägg i potatisen och låt koka ca 5 minuter tills den mjuknat lite.
  5. Tillsätt ansjovispadet och smaka av med salt och peppar. Smörj en form med smör.
  6. Fördela potatis, lök, ansjovis och sist gräddmjölken. Avsluta med att sila över ströbröd.
  7. Kör i ugnen ca 45 minuter. Klart!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept