Fänkålssill med citron - se & gör

20 m + tid i kyl
Spela video Fänkålssill med citron - se & gör
Foto: TV4
20 m + tid i kyl

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 stjärnanis
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 citron, skalet
  • 300 g färdiginlagd sill (5-minuterssill)

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten, ättika, socker, stjärnanis och fänkålsfrön.
  2. Dela fänkålen på längden, ta bort det grövsta på roten och skiva fänkålen tunt. Lägg ner fänkålen i lagen på spisen.
  3. Skala en citron och tillsätt skalet till kastrullen.
  4. Låt lagen koka upp och koka i ett par minuter så allt mjuknar. Låt lagen svalna och bli helt kall.
  5. Lägg skuren inläggningssill i en glasburk med lock och toppa upp burken med kall lag. Blanda runt och stäng locket.
  6. Låt stå över natten i kylen. Smaklig sill!
Kommentera receptet

Fler goda recept