Fänkålssill med citron - se & gör

8 röster
20 m + tid i kyl

Julens bästa sill! Tom Sjöstedt visar hur du gör.

Visa mer
20 m + tid i kyl

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 stjärnanis
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 citron, skalet
  • 300 g färdiginlagd sill (5-minuterssill)

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten, ättika, socker, stjärnanis och fänkålsfrön.
  2. Dela fänkålen på längden, ta bort det grövsta på roten och skiva fänkålen tunt. Lägg ner fänkålen i lagen på spisen.
  3. Skala en citron och tillsätt skalet till kastrullen.
  4. Låt lagen koka upp och koka i ett par minuter så allt mjuknar. Låt lagen svalna och bli helt kall.
  5. Lägg skuren inläggningssill i en glasburk med lock och toppa upp burken med kall lag. Blanda runt och stäng locket.
  6. Låt stå över natten i kylen. Smaklig sill!
19 december 2016

Laddar fler recept