• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fänkålssill med citron - se & gör

Fänkålssill med citron - se & gör
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Fänkålssill med citron - se & gör

6 steg att laga

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Julens bästa sill! Tom Sjöstedt visar hur du gör.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 4 stjärnanis
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 fänkål
  • 1 citron, skalet
  • 300 g färdiginlagd sill (5-minuterssill)

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten, ättika, socker, stjärnanis och fänkålsfrön.
  2. Dela fänkålen på längden, ta bort det grövsta på roten och skiva fänkålen tunt. Lägg ner fänkålen i lagen på spisen.
  3. Skala en citron och tillsätt skalet till kastrullen.
  4. Låt lagen koka upp och koka i ett par minuter så allt mjuknar. Låt lagen svalna och bli helt kall.
  5. Lägg skuren inläggningssill i en glasburk med lock och toppa upp burken med kall lag. Blanda runt och stäng locket.
  6. Låt stå över natten i kylen. Smaklig sill!