Toast skagen, Kajsa Axbåges recept

12 röster
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • citronsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk pepparrot, riven
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svensk senap
  • 3 dl neutral olja
  • 4 skivor rostbröd
  • smör, att steka i
  • citron, att dekorera med
  • salt
  • vitpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Hacka dillen fint, men spara några vippor till garnering.
  3. Vispa ihop äggula, vinäger och senap. Montera ner oljan droppvis, vispa hela tiden. Smaka av majonnäsen med salt och vitpeppar.
  4. Blanda räkorna och majonnäsen (du kanske inte behöver all majonnäs).
  5. Smaksätt med några droppar citron, riven pepparrot och hackad dill.
  6. Stansa ut brödet eller skär i trekanter. Stek brödet i smör på medelhög värme i panna.
  7. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med löjrom, dill och en lite citron vid sidan om.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...