Svampsoppa med en skvätt konjak

Svampsoppa med en skvätt konjak
Foto: TV4

Svampsoppa med en skvätt konjak

Av: Gustaf - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

25 m

Krämig och god svampsoppa på blandade svampar som trattkantarell och trumpetsvamp, smaksatt med en skvätt konjak.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 30 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl torkade svampar ex trattkantarell och svart trumpetsvamp
  • en skvätt konjak
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 dl mjölk
  • 6 dl grädde
  • 4 kvistar färsk timjan

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken i smöret i någon minut tills den mjuknat.
  2. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills även den mjuknat, i ett par minuter. Slå över en skvätt konjak (efter smak) och låt alkoholen koka bort.
  3. Salta och peppra innan mjölk och grädde tillsätts. Låt soppan koka ihop i ca 20 minuter. Skumma av och rör om under tiden. Avsluta med att hälla upp i skålar och garnera med en timjankvist.