Krämig hummersoppa

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Krämig hummersoppa
12 ingredienser
45 min
Passa på att göra en god, mustig soppa på hummerskalen som blivit över!
Ingredienser
- 2 humrar
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk matolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk cognac
- 5 vitpepparkorn
- salt
- peppar
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 0,5 l vatten
- 2 lagerblad
Gör så här
- Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
- Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
- Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
- Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
- Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
- Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
- Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
- Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.