Sparrispizza med bovete och citron

1 pizza
Sparrispizza med bovete och citron
Foto: Sandra Mastio
1 pizza

Du behöver

Vit pizzasås

  • 1,5 dl crème fraiche, smetana eller gräddfil
  • en skvätt vatten

Sparrispizza

  • 1 pizzadeg
  • 1,5 dl vit sås
  • 5 sparrisar
  • 1 msk helt bovete
  • 1 citron
  • 0,5 buffelmozzarella
  • 1 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, smetana, gräddfil eller liknande fet mejeriprodukt med en skvätt vatten till en bredbar konsistens.
  2. Baka ut degen och bred ut såsen. Dela sparrisen på längden och lägg dem huller om buller över pizzan, strö över bovete.
  3. Baka pizzan i ugnen på högsta värme på en förvärmd pizzasten längst ner i ugnen. Grädda tills kanterna är lätt brända och botten (lyft och kolla) är ordentligt bakad.
  4. Avsluta med att pensla kanterna med olivolja, pressa över 1 tsk citronsaft, bryt över mozzarellan och strö över dillen.
Kommentera receptet

Fler goda recept