Smördeg med kantareller och lök

Fredrik Eriksson ny

Smördeg med kantareller och lök

12 ingredienser

20 m

Gott tilltugg eller förrätt med smördeg, kantareller och lök.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 knippe knipplök
  • 1 litet knippe salvia
  • 1 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp fryst smördeg
  • 1 äggula
  • 80 lagrade ostar (t ex cheddarost eller svecia)
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Tina upp smördegsplattorna och pensla med äggulan och grädda efter rekommendationer på förpackningen.
  2. Ansa kantareller och löken, dela dem.
  3. Stek kantarellerna i en torr panna. När kantarellerna släppt vattnet och börjar bli krispiga, lägg i en klick smör. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Stek löken i lite olivolja och låt den ta färg några minuter, avsluta med tunt skivad vitlök, finstrimlad salvia och finrivet citronskal samt salt och vitpeppar.
  5. Dela smördegen och fördela kantareller och löken på. Avsluta med att strö lite riven lagrad ost ovanpå.