Västerbottenkrustader med kräftstjärtar

Sigrid Bárány

Västerbottenkrustader med kräftstjärtar

8 ingredienser

20 min

Västerbottenspaj i färdigköpta krustader. Kräftstjärtarna kan du byta ut mot oliver, stekt svamp eller lite slakad spenat eller bara utesluta om du hellre vill ha den rena smaken av västerbottensost.

Ingredienser

portioner
  • 8 krustader (stora)

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl grädde (eller hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 2 tsk dill, hackad
  • 24 kräftstjärtar, avrunna
  • cayennepeppar (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Ställ ut krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, dill, vitpeppar och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i krustaderna och lägg kräftstjärtarna ovanpå. Häll över äggstanningen.
  4. Grädda krustaderna i 12 minuter eller tills de är gyllenbruna och fyllningen "stannat". Servera ljumma eller kalla.