”Säljheas” krämiga fisksoppa

7 röster
30m
4

Krämig och smakrik fisksoppa med räkor och torskrygg

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30m
4

Du behöver

Fisksoppa

  • 0,5 purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 5 dl vatten
  • 1-2 fiskbuljongtärning
  • 1 msk hummerfond
  • 1-2 krm citronpeppar
  • 1-2 krm fiskkrydda
  • dill, en knippe
  • 450 g torskrygg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 340 g räkor i lag
  • 1-2 krm salt

Garnering

  • 0,5 kg frysta räkor, tinade
  • dill
  • ljust bröd

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Fräs purjolöken, vitlöken och riven morot i smör tills de känns mjuka.
  2. Häll i ca 5 dl vatten i grytan tillsammans med löken och tillsätt buljongen. Låt koka upp och smaksätt med hummerfond, citronpeppar, fiskkryddan och dillen. Smaka av om det behövs med mera kryddor.
  3. Dela torsken i mindre bitar och lägg i grytan, låt koka i ca 5-7 minuter.
  4. Häll på grädden och créme fraiche, låt koka upp. Kolla att soppan är krämig och bra kryddad.
  5. Häll av laken på räkorna och tillsätt dem i soppan, som inte får koka för då blir de sega, de ska endast värmas.
  6. Bröd
    Vitt bröd delas till trekanter. Pensla på rapsolja och strö på vitlökspulver. In i ugnen i ca 3-4 min.
  7. Servering
    Garnera soppan innan servering med skalade räkor och en dill kvist.
17 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept