”Säljheas” krämiga fisksoppa

30m
4
”Säljheas” krämiga fisksoppa
Foto: TV4
30m
4

Du behöver

Fisksoppa

  • 0,5 purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 5 dl vatten
  • 1-2 fiskbuljongtärning
  • 1 msk hummerfond
  • 1-2 krm citronpeppar
  • 1-2 krm fiskkrydda
  • dill, en knippe
  • 450 g torskrygg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 340 g räkor i lag
  • 1-2 krm salt

Garnering

  • 0,5 kg frysta räkor, tinade
  • dill
  • ljust bröd

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Fräs purjolöken, vitlöken och riven morot i smör tills de känns mjuka.
  2. Häll i ca 5 dl vatten i grytan tillsammans med löken och tillsätt buljongen. Låt koka upp och smaksätt med hummerfond, citronpeppar, fiskkryddan och dillen. Smaka av om det behövs med mera kryddor.
  3. Dela torsken i mindre bitar och lägg i grytan, låt koka i ca 5-7 minuter.
  4. Häll på grädden och créme fraiche, låt koka upp. Kolla att soppan är krämig och bra kryddad.
  5. Häll av laken på räkorna och tillsätt dem i soppan, som inte får koka för då blir de sega, de ska endast värmas.
  6. Bröd
    Vitt bröd delas till trekanter. Pensla på rapsolja och strö på vitlökspulver. In i ugnen i ca 3-4 min.
  7. Servering
    Garnera soppan innan servering med skalade räkor och en dill kvist.
Kommentera receptet

Fler goda recept