Så gör du egna mums mums

Gräddbullar, skumbollar och mums mums - kärt bakverk har onekligen många namn. Gemensamt är att det är en boll bestående av chokladdoppad marängkräm på en kexbotten.

Att göra egna mums mums kan verka svårt men är faktiskt lättare än vad man kan tro. För att lyckas med marängen behöver du en elvisp och en digital kökstermometer. Bakelserna går utmärkt att frysa - alltså perfekt att ha på lut i frysen när spontana fikagäster dyker upp. 

Här hittar du recept på maräng med gelatin men även varianter som är gjorda med agar agar. Agar agar är ett gelämne som utvinns ur rödalger och är helt vegetabiliskt.

Tips! Om du inte vill baka egna bottnar kan du ta t ex mariekex eller smörgåsrån. 



Skumtoppar med blåbär och vit choklad

Variera dina skumbollar - här har Roy Fares smaksatt marängen med blåbär, doppat dem i vit choklad och garnerat med färgglatt strössel. Lika fina som goda!

Skumhjärtan på chokladbotten

Säg det med ett skumhjärta. Extra kärleksfulla blir skumbollarna om du gör dem i form av ett hjärta och garnerar med frystorkade hallon.

Mums mums kladdkaka

Inget godis eller bakverk undgår vår bloggerska Camilla Hamid. Här har hon skapat en hybrid av kladdkaka och mums mums - perfekt när du inte kan bestämma dig för om det är kladdkaka eller mums mums du är sugen på.
I samarbete med Atair

Mumsiga skumtoppar med pektin

Mums mums gjorda utan gelatin. Den här varianten är i stället gjord med pektin som är ett vegetabiliskt alternativ till gelatin som utvinns ur citron, apelsin och lime.

Leilas hi-hat cupcakes

Cupcakes med fluffig marängtopping som doppas i mörk choklad. Som mums mums, fast i en cupcake!

Roy Fares mums-mums

Konditorn Roy Fares variant på mums mums där du gör egna bottnar av mördeg och garnerar med riven kokos.

Chokladdoppade skumbollar

Konditor Johan Sörbergs klassiska skumbollar på biskvibotten i stället för kexbotten gör dem inte bara jättegoda utan också laktos- och glutenfria.

Mumsmums-spöken

Söta små mums mums i form av spöken som du doppar i vit choklad och garnerar med mörk choklad. De gör sig extra bra till Halloween.

Hallonskumtoppar med biskvibottnar och choklad

Kombinera två klassiker och få dessa ljuvliga skumtoppar med hallonsmak på sega biskvibottnar.

Fler tips!

  • Så lyckas du med äppelmos2

    Så lyckas du med äppelmos

    Här hittar du några enkla tips och vad du behöver tänka på när du gör äppelmos.
    Sponsrat innehåll
  • Chokladmousse med brownie och kolasås

    10 chokladdesserter som är svåra att motstå

    Chokladpannacotta, chokladmousse, bakelser eller dekadenta fondanter - vilken chokladkoma hamnar du helst i?
  • Saftig äppelkladdkaka

    10 äppelrecept du måste prova!

    Äppelpaj, kladdkaka, äppelkaka, smulpaj, chutney och äppelbröd. Här har vi samlat 10 recept som är oslagbart goda.
  • Mums mums rulltårta

    Kökets baktips

    Ta del av oemotståndliga recept och se & gör-filmer från tv-programmet Kökets baktips.
  • Sommarrulltårta med citron och mascarpone

    Mjuka kakor och saftiga bullar

    Vi på Köket-redaktionen har samlat 9 av våra favoritrecept på mjuka kakor och bullar.
  • Blåbärskaka med kardemummagrädde

    Baka med blåbär

    Blåbärsfika! Baka klassisk blåbärspaj, blåbärsbullar eller imponerande tårtor. Här får du tips och recept på goda bakverk med blåbär!
  • Jordgubbssaft med vanilj

    Sylta & safta

    Äppelmos, flädersaft, hallonkräm, svartvinbärsgelé, jordgubbssylt, lemon curd, björnbärsmarmelad och rabarberkompott....