Så gör du egna mums mums

Gräddbullar, skumbollar och mums mums - kärt bakverk har onekligen många namn. Gemensamt är att det är en boll bestående av chokladdoppad marängkräm på en kexbotten.

Att göra egna mums mums kan verka svårt men är faktiskt lättare än vad man kan tro. För att lyckas med marängen behöver du en elvisp och en digital kökstermometer. Bakelserna går utmärkt att frysa - alltså perfekt att ha på lut i frysen när spontana fikagäster dyker upp. 

Här hittar du recept på maräng med gelatin men även varianter som är gjorda med agar agar. Agar agar är ett gelämne som utvinns ur rödalger och är helt vegetabiliskt.

Tips! Om du inte vill baka egna bottnar kan du ta t ex mariekex eller smörgåsrån. Skumtoppar med blåbär och vit choklad

Variera dina skumbollar - här har Roy Fares smaksatt marängen med blåbär, doppat dem i vit choklad och garnerat med färgglatt strössel. Lika fina som goda!

Skumhjärtan på chokladbotten

Säg det med ett skumhjärta. Extra kärleksfulla blir skumbollarna om du gör dem i form av ett hjärta och garnerar med frystorkade hallon.

Mums mums kladdkaka

Inget godis eller bakverk undgår vår bloggerska Camilla Hamid. Här har hon skapat en hybrid av kladdkaka och mums mums - perfekt när du inte kan bestämma dig för om det är kladdkaka eller mums mums du är sugen på.

Mumsiga skumtoppar med pektin

Mums mums gjorda utan gelatin. Den här varianten är i stället gjord med pektin som är ett vegetabiliskt alternativ till gelatin som utvinns ur citron, apelsin och lime.

Leilas hi-hat cupcakes

Cupcakes med fluffig marängtopping som doppas i mörk choklad. Som mums mums, fast i en cupcake!

Roy Fares mums-mums

Konditorn Roy Fares variant på mums mums där du gör egna bottnar av mördeg och garnerar med riven kokos.

Chokladdoppade skumbollar

Konditor Johan Sörbergs klassiska skumbollar på biskvibotten i stället för kexbotten gör dem inte bara jättegoda utan också laktos- och glutenfria.

Mumsmums-spöken

Söta små mums mums i form av spöken som du doppar i vit choklad och garnerar med mörk choklad. De gör sig extra bra till Halloween.

Hallonskumtoppar med biskvibottnar och choklad

Kombinera två klassiker och få dessa ljuvliga skumtoppar med hallonsmak på sega biskvibottnar.