Vit chokladmousse à la Bianca

1 röst
4

En härlig mousse som du snabbt blandar ihop och som går bra att förbereda.

Vintips
Moscatel de Setúbal art.nr. 8117, 59 kr

Roman bjöd även på

Bruschetta Toselli


Italienska bondbiffar



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella gourmet
  • 200 g skogsbär, frysta
  • basilika, färsk

Gör så här

  1. Vispa grädden hyfsat fast.
  2. Smält den vita chokladen över vattenbad tills den PRECIS smälter.
  3. Vispa ägget, tillsätt chokladen, kesellan och sist grädden.
  4. Rör om tills jämn konsistens uppnås.
  5. Häll detta i serveringsglas och ställ in i kylen.
  6. Lägg bären att tina upp något.
  7. Ta ut chokladmoussen i sina nu kalla serveringsglas.
  8. Häll lite av de tinade bären över lite snyggt, helst rumstempererade.
    Servera!
24 mars 2011

Laddar fler recept