Rostad sparris med ruccolapesto

4 röster
4
Rostad sparris med ruccolapesto
Foto: Ingvar Eriksson

Här byter jag ut basilikan i peston mot ruccola och får en kraftfull smak. Ruccolapesto passar även bra till grillat kött. /Roland

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Pesto

  • 100 g ruccola
  • 40 g pinjenötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 75 g parmesan, färsk, riven
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 vita sparrisar
  • 8 cocktailtomater
  • 70 g ruccola

Gör så här

  1. Mixa ruccola, pinjenötter, vitlöksklyftor och parmesan med olivolja fint i matberedare eller mixer.
  2. Skala sparrisen längst ner och skär på snedden.
  3. Stek sedan i het panna med olivolja.
  4. När sparrisen börjar få färg, ha i de hela tomaterna och peston.
  5. Fräs under omrörning.
  6. Vänd ner ruccolabladen.
4 mars 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept