Pepparkakshus med mall

Pepparkakshus - Inspireras och gör själv!

Pepparkakshus hör julen till - pampiga med hemmagjorda pepparkaksmallar eller enklare med färdig mall, vilken nivå du vill lägga dig på väljer du själv! Här har vi samlat hus att inspireras av och tips och tricks för hur du får till det perfekta pepparkakshuset i jul!

Att baka pepparkakshus är både roligt och mysigt. En perfekt aktivitet för hela familjen att samlas kring. Men var försiktig om du använder smält socker eller limpistol för att få ihop delarna, så du inte bränner dig. Är det dags för dig att sätta tänderna i årets husbygge? Här hittar du tips och tricks!

Vi har spanat runt på Instagram för att hitta vackra, fina hus att inspireras av och WOW, kolla dessa magiska hus: 

Spana in Mettes grymma hus här!

Kolla in fler bilder på Emelies fina hus här

WOW, kolla in Merjas pampiga hus här!

I samarbete med Marabou

Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när det kommer till att göra ett vackert julhus. Härliga "glas"fönster, vacker kristyrdekor, skorstenar, snö, husdjur - ja, du kan göra nästan vad som helst. Känner du dock att just ett pepparkakshus är lite pilligt och du vill testa på ett annat typ av hus?

Satsa på Marabous smarriga chokladhus!

Som sagt - att baka pepparkakshus är en mysig aktivitet att samla hela familjen kring. Förra året bakade konditorn Tea Malmegård och hennes son Truls ett vackert pepparkakshus i Kökets Baktips. Nu kan du göra ett exakt likadant med valfri dekor. I receptet hittar du färdiga mallar att ladda ned, skriva ut och baka efter - perfekt adventsaktivitet!

Här hittar du Teas och Truls recept!

Populära recept på julbak

POPULÄRT
Kladdkaka med chokladmaräng Kungsörnen