Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr_01
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

75

7 steg att laga

14 ingredienser

1 h

"Att baka i långpanna är perfekt när du ska bjuda ett större sällskap. Det går fort och räcker till många." /Jenny Wrasén

omslag_jennys_jul

Boktips

Receptet är ur boken "Jennys jul" av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner25 bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 msk malen kardemumma
  • 0,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk bikarbonat
  • ev lingon, tinade att garnera med

Glasyr

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 300 g färskost (typ Philadelphia)
  • 8 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken.
  3. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en långpanna, cirka 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker i en skål och bred ut över kakan.
  7. Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon vid servering.
TIPS!
omslag_jennys_jul

Boktips

Receptet är ur boken "Jennys jul" av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer