I samarbete med FELIX

Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök

2 röster
40 m
4-6
Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök
Foto: Köket

Gör en ostpaj med krispig filodeg som botten, det blir både enkelt och gott! Toppa pajen med röd rom, smetana, rödlök och dill efter den gått klart i ugnen. Eller gör det ännu enklare, köp färdig paj från Felix och toppa!


Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

Paj

  • 4 ark filodeg
  • 0,5 purjolök
  • 75 g västerbottensost, riven
  • 75 g grevéost, riven
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 65 g spenat

Garnering

  • stenbitsrom
  • smetana
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegen i en pajform.
  2. Riv osten och skiva purjolöken fint. Vispa ihop osten och löken med ägg, grädde, salt och peppar.
  3. Lägg spenaten i botten på pajen och häll över äggstanningen. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
  4. Dekorera pajen med rom, smetana, rödlök och dill.
Tips!
Felix hasselbacksrödbetor
23 augusti 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept