Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök

Foto: Köket
Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök
13 ingredienser
40 m
Gör en ostpaj med krispig filodeg som botten, det blir både enkelt och gott! Toppa pajen med röd rom, smetana, rödlök och dill efter den gått klart i ugnen.
Ingredienser
Paj
- 4 ark filodeg
- 0,5 purjolök
- 75 g Västerbottensost, riven
- 75 g grevéost, riven
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
- 65 g spenat
Garnering
- stenbitsrom
- smetana
- 0,5 rödlök, finhackad
- dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegen i en pajform.
- Riv osten och skiva purjolöken fint. Vispa ihop osten och löken med ägg, grädde, salt och peppar.
- Lägg spenaten i botten på pajen och häll över äggstanningen. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
- Dekorera pajen med rom, smetana, rödlök och dill.
TIPS!