I samarbete med FELIX

Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök

1 röst
40 m
4-6
Ostpaj i filodeg med smetana, rom och lök
Foto: Köket

Gör en ostpaj med krispig filodeg som botten, det blir både enkelt och gott! Toppa pajen med röd rom, smetana, rödlök och dill efter den gått klart i ugnen. Eller gör det ännu enklare, köp färdig paj från Felix och toppa!


Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

Paj

  • 4 ark filodeg
  • 0,5 purjolök
  • 75 g västerbottensost, riven
  • 75 g grevéost, riven
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 65 g spenat

Garnering

  • stenbitsrom
  • smetana
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegen i en pajform.
  2. Riv osten och skiva purjolöken fint. Vispa ihop osten och löken med ägg, grädde, salt och peppar.
  3. Lägg spenaten i botten på pajen och häll över äggstanningen. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
  4. Dekorera pajen med rom, smetana, rödlök och dill.
Tips!
Felix hasselbacksrödbetor
23 augusti 2017

Fler goda recept