Lammytterfilé med chèvregratäng

Foto: Malte Danielsson
Lammytterfilé med chèvregratäng
14 ingredienser
Lammytterfilé med rödbets- och chèvregratäng är en av Ulrika och Olas favoriter ur boken 6 kilo på 6 veckor.
Läs mer om boken
.
Ingredienser
Lamm
- 1 msk smör
- 800 g lammytterfilé
- 2 tsk torkade örter (t ex basilika, oregano, timjan)
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gratäng
- 1 msk olivolja
- 6 rödbetor
- 200 g chèvreost
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl grädde
- 1 tsk honung, flytande
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Servera med
- sallad
Gör så här
Gratäng
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en ugnsfast form med olivolja.
- Skala och skiva rödbetorna och placera i formen.
- Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung.
- Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna.
- Gratinera i ugn i ca 30 minuter.
Lamm
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom.
- Krydda med salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter.
- Servera med en fräsch sallad.