Het fruktsallad med spetskål

Foto: TV4
Het fruktsallad med spetskål
7 ingredienser
En fruktsallad med lite hetta som förutom frukt innehåller spetskål.
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Lägg gärna limen i micron ett par sekunder, då får man ut lite mer saft.
**I Monica Eisenmans amerikanska brunch ingår
**Het fruksallad med spetskål
Smoothie på blåbär, banan och kokos
Mimosa, en drink med champagne och apelsinjuice
Ingredienser
- 1 blodgrapefrukt
- 1 apelsin
- 0,5 färsk ananas eller ca 5 dl ananas i bitar
- ca 200 g spetskål
- 0,5 msk sambal oelek (eller efter smak)
- 1 dl färskpressad lime
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Skala grapefrukten och apelsinen med vass kniv och skär bort även allt det vita.
- Skär frukterna i bitar eller tärningar.
- Skala ananasen och skär den på samma sätt.
- Strimla kålen fint.
- Blanda sambal oelek, limesaft och socker.
- Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
- Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.