Amerikanska pannkakor med pekannötter

Foto: TV4
Amerikanska pannkakor med pekannötter
14 ingredienser
Amerikanska bananpannkakor som blir ännu lite lyxigare med pekannötter. Serveras på traditionellt sätt med lönnsirap och vispat smör.
Receptet ger ca 8 st pannkakor.
I Monica Eisenmans amerikanska brunch ingår
Amerikanska bananpannkakor
Smoothie på blåbär, banan och kokos
Mimosa, en drink med champagne och apelsinjuice
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 dl pekannötter, finhackade
- 3,5 dl filmjölk
- 0,5 dl matolja
- 1 banan, finhackad
- 1 ägg, separera vita och gula
- smör, till stekning
TILL SERVERING
- smör, vispat
- lönnsirap
Gör så här
- Rör ihop de torra ingredienserna.
- Blanda i filmjölk, matolja och äggula och vispa till en slät smet.
- Rör ner bananen.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i smeten.
- Värm en stekpannan med lite smör.
- Häll 0.5-1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna.
- Vänd pannkakan då bubblor formas på ovansidan.
- Servera med en stor klick vispat smör och riktligt med lönnsirap.