Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Shop
Podden
Sök
visa meny för konto
Dillkryddad laxtartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Dillkryddad laxtartar
0
Spara
Av:
Michael Björklund
Från:
Skärgårdstugg
7
ingredienser
2h 10 min
Sushi på svenska!
Förrätter
Fest
Midsommarmat
Midsommar
Bröllopsmat
Buffémat
Ingredienser
4 dl laxfilé, tärnade i små bitar
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
3 msk färsk dill, skuren
0,5 msk citron
1 msk crème fraîche
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Finhacka laxen och lägg den i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser och rör om väl.
Lägg hälften av laxblandningen som en sträng på en bit aluminiumfolie. Rulla ihop till en "smällkaramell" som är cirka tre centimeter tjock.
Gör likadant med resten av massan och frys sen "smällkaramellerna" i ungefär 2 timmar.
ta fram laxpaketen och skär dem i puckar, cirka två centimeter tjocka.
Servera gärna sikrom, svartbröd och syrade tomater till den dillkryddade laxtartaren.
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut