Matjessill med cheddaräggröra, kaviarcrème och brynt smör

Fredrik Eriksson ny

Matjessill med cheddaräggröra, kaviarcrème och brynt smör

12 ingredienser

30 m

Duka upp ett härligt fat med krämig äggröra, matjessill och kaviarcrème. Toppa med brynt smör och dill. Den här rätten kommer göra succé på midsommarlunchen eller påskbuffén!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 matjessill, filéer (gärna Norröna)
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl cheddarost
  • 0,5 msk gräslök
  • 4 ägg
  • 1,5 msk grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk kaviar (gärna orökt)
  • 50 g smör
  • dill

Gör så här

  1. Skär matjessillen i ca 2 cm stora bitar.
  2. Finhacka rödlök och vispa upp crème fraichen tills den blir fluffig och fast. Riv cheddarosten och skär gräslöken fint.
  3. Blanda kaviar, finhackad rödlök och uppvispad crème fraiche.
  4. Knäck äggen i en bunke och vispa ut med grädden, salt och vitpeppar.
  5. Slå äggsmeten i en panna och rör hela tiden med en träslev tills smeten flockar sig, den ska fortfarande vara krämig. Tillsätt den rivna cheddarosten och gräslöken.
  6. Bryn smöret.
  7. Lägg upp den ljumna äggröran på ett serveringsfat och placera ut matjessillen. Spritsa ut lite kavaircrème och toppa med brynt smör och dill.
  8. Servera gärna med lite knäckebröd eller färsk potatis till.