Matjessill ”lerpotta” med brynt smör och rivet ägg

8 röster
25 m
4

En vacker rätt till påskbuffén eller midsommarlunchen. Skivad potatis, matjessill, dillkräm, ägg, rödlök och brynt smör.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, kokta
  • 1 knippe dill
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g matjessill
  • 1 rödlök, hackad
  • 200 g brynt smör
  • 4 kokta ägg, rivna

Gör så här

  1. Skiva potatis och lägg i botten på en tallrik.
  2. Mixa dill och gräddfil till kräm.
  3. Toppa potatisen med matjessill och rödlök.
  4. Häll på varmt brynt smör och toppa sedan med dillcreme och det rivna ägget.
  5. Garnera med lite dillkvistar.
1 april 2018

Laddar fler recept