Mormors dillkött - Adams recept

Mästerkockarnas topp 10 recept

Allas vårt älskade matprogram Sveriges mästerkock är i år inne på sin trettonde säsong! Fyllt till bredden av duktiga hemmakockar, spännande tävlingar och goda recept förstår vi varför programmet har blivit en superfavorit runt om i Sverige.

Här har vi samlat några av de mest populära recepten från programmet med alltifrån Catarina Königs omåttligt populära vietnamesiska vårrullar till Adam Thulins variant på mormors dillkött. Och såklart flera andra favoriter från åren som gott. Enjoy!

Anja Allvin - Kycklingkatsu med fräscha tillbehör

"En snabblagad fräsch och lyxig kycklingrätt för en billig peng. En riktig crowd-pleaser" /Anja

Adam Thulin - Mormors dillkött

Adams vinnande bidrag i tävlingen där deltagarna skulle laga en varmrätt som visade vilken typ av kock de var.

Catarina König - Vegetariska vietnamesiska vårrullar

Fräscha vårrullar fyllda med risnudlar, kokos, avokado och tamaristekt shiitake. Serveras med två dippsåser.

Jimmy Guo - Hainanesisk kyckling med ris

"Balsam för både kropp och själ! Trots rötterna i kinesiska Hainan har denna rätt blivit en klassiker i både Singapore och Thailand. Originalet görs på hel kyckling och en långkokt fond, min vardagsversion är betydligt enklare med saftiga kycklinglår." Jimmy

Stefanie Forsberg Gonzalez - Dumplings med fläsk och thaibasilika-dippsås

Fläskdumplings serverade med en dippsås så god och att den nästan fick mästerkocksjuryn att trilla av stolen.

Erik Hammar - Peach Melba med italiensk maräng, ingefärspuré och pistagenötter

Eriks efterrätt från finalen i Sveriges mästerkock 2018! Klassikern Peach Melba i riktigt lyxig form med italiensk maräng, ingefärspuré, pistagenötter och några droppar olivolja.

Paul Kühlhorn - Taco madness

Tre variationer på lyxtacos - Baja Fish Taco med Oi Namul, Caribbean Taco med tonfisk, mangosalsa och lökringar samt Bulgogi-stylee Taco medhoisinsås och friterat rispapper.

Johan Örtendahl - Smörstekt torskrygg med potatispuré och fänkålsflarn

Smörstekt och fin torskrygg som serveras med potatispuré, blancherad spenat, tunt hyvlad fänkål, krispig bacon och en vitvinssås värdig Leif Mannerström!

Klara Lind - Pocherad lax med grön sparris och citronrisotto

Pocherad lax är både enkelt, snabblagat och riktigt gott. Risotton får en frisk ton av citronskalet och passar perfekt med laxen och den gröna sparrisen. Receptet är signerat Klara Lind som vann tävlingen 2017.

Wichudaporn Chaiyasaeng - Kyckling med svampsås och palsternackspuré

En lyxig rätt med kyckling, palsternackspuré, smakrik svampsås och ugnsrostade morötter. I programmet fick kockarna i uppgift att laga en rätt som är glutenfri, laktosfri, nötfri och äggfri. Du kan välja själv om du vill använda laktosfria produkter i receptet eller inte.