Ljuvlig ost- och laxpaj

Ljuvlig ost- och laxpaj

12 ingredienser

60 min

En fantastiskt god och krämig ost- och laxpaj som toppas med en klick rom! En riktig fullträff på midsommarbordet.

Ingredienser

portioner
  • 1 pajdeg, färdig
  • 200 g rökt lax
  • ca 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl ost, riven, gärna lagrad
  • 1 kvist färsk bladpersilja, hackad + garnering
  • 1 kvist dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl gräslök, till garnering
  • 1 burk Abba caviar röd finkornig rom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till en jämn smet. Salta och peppra.
  4. Hacka dill och persilja (spara några blad till garnering). Häll ner i äggstanningen tillsammans med den rivna osten och rör om.
  5. Nagga pajdegen och förgrädda i ugn 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Häll äggstanningen över det pajen, garnera toppen med hela persiljeblad och grädda sedan i ugnen i ca 30-40 minuter. Toppa pajen med hackad gräslök och rom från Abba.
  7. Dekorera fatet med blommor och blad för att få en härlig festkänsla.
TIPS!