Ljuvlig ost- och laxpaj
Ljuvlig ost- och laxpaj
12 ingredienser
60 min
En fantastiskt god och krämig ost- och laxpaj som toppas med en klick rom! En riktig fullträff på midsommarbordet.
Ingredienser
- 1 pajdeg, färdig
- 200 g rökt lax
- ca 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl ost, riven, gärna lagrad
- 1 kvist färsk bladpersilja, hackad + garnering
- 1 kvist dill, hackad
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 dl gräslök, till garnering
- 1 burk Abba caviar röd finkornig rom
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till en jämn smet. Salta och peppra.
- Hacka dill och persilja (spara några blad till garnering). Häll ner i äggstanningen tillsammans med den rivna osten och rör om.
- Nagga pajdegen och förgrädda i ugn 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Häll äggstanningen över det pajen, garnera toppen med hela persiljeblad och grädda sedan i ugnen i ca 30-40 minuter. Toppa pajen med hackad gräslök och rom från Abba.
- Dekorera fatet med blommor och blad för att få en härlig festkänsla.
TIPS!