Ljuvlig ost- och laxpaj

Ljuvlig ost- och laxpaj

12 ingredienser

60 min

En fantastiskt god och krämig ost- och laxpaj som toppas med en klick rom! En riktig fullträff på midsommarbordet.

Caviar blir pricken över i!
Abba röd finkornig rom 2021 (2)

Caviar blir pricken över i!

Lyxa till midsommarmaten med rom från Abba. Välj på finkorning eller den större stenbitsrommen.

Läs mer

Tips från Abba!
Sponsrat
Matjestallrik med brynt smör och romsås

Tips från Abba!

Mer inspiration och fler recept från Abba

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 pajdeg, färdig
  • 200 g rökt lax
  • ca 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl ost, riven, gärna lagrad
  • 1 kvist färsk bladpersilja, hackad + garnering
  • 1 kvist dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl gräslök, till garnering
  • 1 burk Abba caviar röd finkornig rom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till en jämn smet. Salta och peppra.
  4. Hacka dill och persilja (spara några blad till garnering). Häll ner i äggstanningen tillsammans med den rivna osten och rör om.
  5. Nagga pajdegen och förgrädda i ugn 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Häll äggstanningen över det pajen, garnera toppen med hela persiljeblad och grädda sedan i ugnen i ca 30-40 minuter. Toppa pajen med hackad gräslök och rom från Abba.
  7. Dekorera fatet med blommor och blad för att få en härlig festkänsla.
TIPS!
9 oslagbara tips till midsommarfesten
Abba midsommar ny

9 oslagbara tips till midsommarfesten

Abba ger dig bästa tipsen hur du gör en lyckad midsommarfest

Läs mer

7 spännande sillrecept till midsommar
Silltårta Abba ny

7 spännande sillrecept till midsommar

Förgyll midsommar med dessa 7 underbart goda sillrecept

Läs mer