Liten toast skagen med löjrom och dillaquavit

Liten toast skagen med löjrom och dillaquavit
Foto: TV4

Liten toast skagen med löjrom och dillaquavit

Av: Jonas - Järvsö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

15 m

Toast skagen med en liten tvist - dillaquavit! Servera skagenröran i skålar tillsammans med en skriva rostat bröd.

Dryck: Hälsingepilsner.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl matolja

Toast skagen

  • ca 20 stora räkor, handskalade
  • 0,5 kruka dill, plockad
  • färsk pepparrot (efter smak)
  • en skvätt Dillaquavit
  • 2 skivor vitt bröd
  • löjrom, till garnering
  • dill, till garnering
  • citron, till garnering

Gör så här

Majonnäs

  1. Slå en majonnäs genom att lägga en äggula, 1 tsk dijonsenap och 0,5 msk vitvinsvinäger i en bunke och vispa sakta i ca 3 dl matolja.

Toast skagen

  1. Lägg räkorna i en skål, lägg i en halv kruka plockad dill och blanda i majonnäsen lite i taget. Smaka av med riven pepparrot. Tillsätt eventuellt i en skvätt dillaquavit.
  2. Smörstek små skivor vitt bröd gyllenbruna och klicka upp röran på bröden. Toppa med löjrom, dill och citron.