Liten toast skagen med löjrom och dillaquavit

15 m
4
Liten toast skagen med löjrom och dillaquavit
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl matolja

Toast skagen

  • ca 20 stora räkor, handskalade
  • 0,5 kruka dill, plockad
  • pepparrot, efter smak
  • en skvätt Dillaquavit.
  • 2 skivor vitt bröd
  • löjrom, till garnering
  • dill, till garnering
  • citron, till garnering

Gör så här

  1. Majonnäs
    Slå en majonnäs genom att lägga en äggula, 1 tsk dijonsenap och 0,5 msk vitvinsvinäger i en bunke och vispa sakta i ca 3 dl matolja.
  2. Toast skagen
    Lägg räkorna i en skål, lägg i en halv kruka plockad dill och blanda i majonnäsen lite i taget. Smaka av med riven pepparrot. Tillsätt eventuellt i en skvätt dillaquavit.
  3. Smörstek små skivor vitt bröd gyllenbruna och klicka upp röran på bröden. Toppa med löjrom, dill och citron.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept