Hummersoppa

Foto: TV4
Hummersoppa
19 ingredienser
50 min
Tabascokryddad hummersoppa med gratinerade ostpinnar.
Vintips från Krister
Jules Muller Pinot Gris Reserve, art nr 71134, 95 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Soppa
- 1 gul lök, hackad
- 1 morot, tärnad
- 0,5 chilifrukt, skivad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 0,5 fänkål, skivad
- smör
- 2 dl vitt vin
- 6 dl hummerbuljong
- 2 dl grädde
- peppar
- salt
Tabascogrädde
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
- tabasco
Ostpinne
- 1 dl riven ost (gärna kastellholmsost från Ålandsmejeriet)
- 1 smördegsplatta
- 1 ägg, vispat
- flingsalt
Gör så här
Soppa
- Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök,morot,chili,vitlök samt fänkål.
- Se till att de får färg.
- Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock.
- I med grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
- Peppra och salta efter behag,sila och servera med tabascogrädde.
Tabascogrädde
- Vispa grädden lagom hård.
- Smaka av med peppar och salt.
- Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.
Ostpinnar
- Tina smördegsplattan och skär i remsor.
- Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet.
- Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills dom har fin färg.