Hummersoppa

Hummersoppa
Foto: TV4

Hummersoppa

Av: Krister - Åland

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

50 min

Tabascokryddad hummersoppa med gratinerade ostpinnar.

Vintips från Krister
Jules Muller Pinot Gris Reserve, art nr 71134, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 0,5 chilifrukt, skivad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 fänkål, skivad
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl hummerbuljong
  • 2 dl grädde
  • peppar
  • salt

Tabascogrädde

  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • tabasco

Ostpinne

  • 1 dl riven ost (gärna kastellholmsost från Ålandsmejeriet)
  • 1 smördegsplatta
  • 1 ägg, vispat
  • flingsalt

Gör så här

Soppa

  1. Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök,morot,chili,vitlök samt fänkål.
  2. Se till att de får färg.
  3. Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock.
  4. I med grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Peppra och salta efter behag,sila och servera med tabascogrädde.

Tabascogrädde

  1. Vispa grädden lagom hård.
  2. Smaka av med peppar och salt.
  3. Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.

Ostpinnar

  1. Tina smördegsplattan och skär i remsor.
  2. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet.
  3. Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills dom har fin färg.