Grillspett med lax och chorizo

Foto: TV4
Grillspett med lax och chorizo
16 ingredienser
Dessa härliga grillspett serveras med en kryddig potatissallad.
Ingredienser
- 300 g lax
- 2 chorizo eller annan het korv
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 0,5 tsk rosépeppar
- 0,5 citron, rivet skal
Potatissallad
- 1 förp minimajs
- 4 potatisar, kokta, i skivor
- 1 broccoli, huvud
- 0,5 röd chilifrukt
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 förp majskorn
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 schalottenlök, finhackad
- rucolasallad, till garnering
Gör så här
- Dela laxen i 12 jämna bita samt korven i 8 bitar.
- Fördela laxen och korven på grillspett som har legat i blöt.
- Blanda kryddorna med oljan och pensla på fisken.
- Lägg på grillgaller som är riktigt varmt, grilla 2 minuter på varje sida och pensla på oljan lite då och då.
- Mixa majskornen med rapsolja, chili och vitlök till en jämn massa.
- Smaksätt med salt och peppar samt citronsaften från citronen till laxen.
- Dela ner broccolin i buketter och dela majsen på längden en gång. Blanda med potatisen och majssmeten. Fördela på 4 folieark och vik sedan ihop till paket och lägg dem på grillen i 10 minuter.
- Vik upp och lägg på ruccolasalladen som är vänd i lite rapsolja och vinäger. Servera med grillspetten.