Klassisk smörgåstårta med lax

28 röster
20 m
4-6
Klassisk smörgåstårta med lax Abba

Abba Laxpastej är både MSC- och ASC-certifierad och är en mild pastej med ren och distinkt laxsmak, gjord på varmrökt lax och fiskrom. Naturligt rik på Omega-3.

Abba laxpastej produktbild ny
20 m
4-6

Du behöver

  • 12 skiva formfranska
  • ca 250 g färskost
  • ca 0,5 dl crème fraîche
  • smör, att steka i
  • 2 rädisor
  • 1 knippe ärtskott
  • 0,5 förp Abba Laxpastej
  • 250-300 g skagenröra
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 3 skiva kallrökt lax
  • ätbara blommor, t ex penséer

Skagenröra 4 port:

  • ca 200 g skalade räkor
  • ca 1 cm färsk pepparrot, finriven
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 crème fraîche
  • 1 kvist dill, finhackad
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1 tsk citron, saft
  • dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche och färskost och ställ svalt.
  2. Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ svalt.
  3. Stek formfranskorna frasigt i smör. Låt svalna.
  4. Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor.
Tips!
Abba Sillcarpaccio

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!

15 maj 2018