I samarbete med Abba

Klassisk smörgåstårta med lax

1 röst
20 m
4-6
Klassisk smörgåstårta med lax Abba
20 m
4-6

Du behöver

  • 12 skivor formfranska
  • ca 250 g färskost
  • ca 0,5 dl crème fraiche
  • Smör att steka i
  • 2 st rädisor
  • 1 knippe ärtskott
  • 0,5 tub Laxpastej från Abba
  • ca 250-300 g skagenröra (köp färdig eller gör egen)
  • 1 knippe bladspersilja
  • 3 skivor lax, kallrökt
  • Penséer

Skagenröra 4 port:

  • ca 200 g räkor, skalade
  • ca 1 cm pepparrot, finriven
  • 0,5 dl majonäs
  • 0,5 crème fraiche
  • 1 kvist dill, finhackad
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1 tsk citronsaft
  • Dijonsenap
  • salt o peppar

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche och färskost och ställ svalt.
  2. Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ svalt.
  3. Stek formfranskorna frasigt i smör. Låt svalna.
  4. Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor
Tips!
Abba Sillcarpaccio

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!

15 maj 2018

Fler goda recept