Klassisk husman är alltid gott till middag

Älskar du svensk husmanskost? Här är en hel veckomeny med middagsklassikerna som aldrig går ur tiden, från Biff Rydberg till raggmunkar, laxpudding och kokt torsk med äggsås.

En fiffig sak med husmanskost (förutom att den är god) är att den ofta tar vara på råvaror som är snälla mot plånboken, som potatis och rotfrukter. Klassisk ärtsoppa är nog bland det billigaste du kan äta och ändå fullmatad med energi och viktiga näringsämnen!

Per Morbergs raggmunk med fläsk

Potatisen är en underbar knöl som kan ätas i alla former på alla möjliga sätt. Raggmunk är ett av de bästa.

Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås, ett snabblagat middagsrecept med fisk som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen. En riktig klassiker som alltid är lika populär.

Köttbullar med gräddig löksås

Tom Sjöstedts recept på klassiska köttbullar med mandelpotatismos, gräddig löksås. Servera gärna med Toms rårörda lingon och pressgurka med persilja.

Ärtsoppa med varm punsch

Hemgjord ärtsoppa med tre sorters fläsk i. Värmer gott under årets kallare månader.

Laxpudding med gravad lax

Krämig laxpudding med gravad lax, brynt smör, spenat och dill. Så gott! Vill du grava egen lax? Titta på vår Se & gör-film om hur du gör.

Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

Klassikern Biff Rydberg sitter sällan fel. Snabb och enkel lyxmiddag!

Kroppkakor med lingon och brynt smör

Tom Sjöstedts kroppkakor görs på kokt potatis och fylls med rimmat sidfläsk, lök och kryddpeppar. Servera med rårörda lingon, ovispad grädde och brynt smör.