Kroppkakor med lingon och brynt smör

97 röster
1 h
4

Tom Sjöstedts kroppkakor görs på kokt potatis och fylls med rimmat sidfläsk, lök och kryddpeppar. Servera med rårörda lingon, ovispad grädde och brynt smör.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Kroppkakor

  • 600 g mjölig potatis, skalad
  • 3 äggulor
  • ca 2 dl vetemjöl
  • salt

Fyllning

  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 1 gul lök, skalad
  • 30 g smör
  • 2 tsk kryddpeppar

Servering

  • rårörda lingon
  • 1 dl vispgrädde, ovispad
  • 100 g smör, brynt
  • ev. några blad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Tärna fläsket och finhacka löken. Stek snabbt i smöret. Blanda med kryddpeppar och låt svalna.
  3. Pressa potatisen och blanda med ägg, mjöl och smaka av med salt. Gör bollar och gör fördjupningar i mitten och lägg i fläskfyllningen.
  4. Koka upp vatten med salt och låt småsjuda ca 7-10 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  5. Servera med rårörda lingon och grädde och brynt smör. Garnera eventuellt med persilja.
19 augusti 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept