Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

koket.se
Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

14 ingredienser

25 m

Klassikern Biff Rydberg sitter sällan fel. Snabb och enkel lyxmiddag!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g oxfilé
  • 900 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 äggulor
  • 2 dl smetana (eller grädde)
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl persilja, hackad
  • neutral olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen i 1,5 cm tärningar. Stek i olja och smör till gyllene och genomstekt. Håll varmt.
  2. Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot.
  3. Finhacka lök och stek i olja och smör.
  4. Skär köttet i stora kuber, ca 3x3 cm. Hetta upp en stekpanna till väldigt het. Stek köttet hastigt i olja så den får fin färg. Tillsätt lite smör när köttet gått i pannan.
  5. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula. Toppa med hackad persilja.