Panera fisk - se & gör

koket.se
Panera fisk - se & gör
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Panera fisk - se & gör

6 ingredienser

Lisa Lemke visar steg för steg hur du panerar fisken så den blir härligt frasig och god. Självklart går det bra att du byta ut strömmingen mot annan fisk.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 600 g strömming
  • 1 ägg
  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna med en sax. Salta och peppra fisken.
  2. Vänd strömmingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek strömmingarna på mediumvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.