• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Panera fisk - se & gör

Panera fisk - se & gör
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Panera fisk - se & gör

2 steg att laga

6 ingredienser

Lisa Lemke visar steg för steg hur du panerar fisken så den blir härligt frasig och god. Självklart går det bra att du byta ut strömmingen mot annan fisk.

Ingredienser

  • 600 g strömming
  • 1 ägg
  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna med en sax. Salta och peppra fisken.
  2. Vänd strömmingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek strömmingarna på mediumvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.