Klassisk hovmästarsås - Tommy Myllymäkis recept
Klassisk hovmästarsås - Tommy Myllymäkis recept
7 ingredienser
15 min
Klassiskt recept på hovmästarsås, den givna såsen att servera till gravad lax. Tommy tipsar om att använda råsocker, det ger lite mer smakkaraktär än det vita raffinerade sockret.
Ingredienser
- 2 msk söt senap
- 1 msk dijonsenap
- 2,5 msk rörsocker
- 2,5 msk rödvinsvinäger
- 2 dl solrosolja
- 3 msk dill, finskuren
- salt
Gör så här
- Vispa ihop, senap, socker och vinäger i en skål.
- Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Den tunna strålen är här extra viktig eftersom det endast är senapen som emulgerar.
- Tillsätt hackad dill och smaka av med lite salt.
TIPS!

Bästa panikpresenten
5 bra skäl att ge bort en onlinekurs till någon du tycker om!