Klassisk fisksoppa på rotfrukter, lax, kolja, vitt vin och grädde. Den lena saffransaiolin rundar av soppan perfekt! Passar lika bra som förrätt som huvudrätt.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
Fräs rotfrukter och lök i en stor gryta eller kastrull. Slå över vinet och låt reduceras tillsammans med rotfrukterna i några minuter. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda tills rotfrukterna mjuknat.
Gör under tiden aiolin genom att pressa vitlöken och saften från citronen i en bunke. Vispa samman med äggulorna och tillsätt sedan oljan i en smal stråle medan du vispar. Avsluta med saffran och salt.
Slå över grädden när rotfrukterna har mjuknat och låt koka upp. Lägg ner fiskbitarna och låt koka i 5 minuter, tills fisken är klar.
Toppa soppan med lite färsk persilja och servera tillsammans med aioli och en bit bröd.