Kräftsallad

1 röst
15 min
4
Kräftsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Ett trevligt alternativ till att äta kräftorna naturella!

Är det vardag och man har lite brått går det givetvis att använda färdigskalade kräftstjärtar.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp kräftor
  • 6 sparrispotatis, kokta
  • 1 stor avocado
  • 2 västeråsgurkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk krondill, ev
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk dillolja
  • tunt hyvlad prästost

Gör så här

  1. Skala kräftorna, rensa bort tarmen men ta till vara kräftsmöret. (Ta gärna till vara på skalet också och koka en kräftbuljong på dem). Lägg kräftstjärtarna och smöret i en skål.
  2. Skala gurkorna lite slarvigt, skrapa ur kärnorna och skär gurkköttet i stavar och sen i sneda bitar.
  3. Dela avokadon och gröp ur köttet med en tesked, droppa lite av citronsaften över.
  4. Hacka dill och eventuellt lite krondill. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Droppa över resten av citronsaften och rör i oljan och osten.
6 augusti 2010

Laddar fler recept