Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
14 ingredienser
10 m + kyltid
Leilas gazpacho med kokos och räkor är helt fantastiskt god, bjud gärna din gäster på den! Går utmärkt att förbereda och garnera vid servering.
Ingredienser
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 2 röda paprikor
- 0,25-0,5 jalapeño (efter smak)
- 0,5 klyfta vitlök
- 0,5 limefrukt, saften
- 400 ml kokosmjölk
- 3 dl naturell lättyoghurt
- 3 kvistar mynta
- salt
- svartpeppar, från kvarn
Garnering
- 400 g färska räkor, skalade
- 1 tsk hela kumminfrön
- 0,5 kruka färsk koriander
Gör så här
- Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeño, vitlök och limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
- Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
- Rosta kumminfröna i en torr stekpanna. Blanda med räkorna.
- Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.