• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kall kokosgazpacho med räkor och mynta

33 röster
10 m + kyltid
Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam
10 m + kyltid

Du behöver

  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 0,25-0,5 jalapeño (efter smak)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 3 kvist mynta
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Garnering

  • 400 g färska räkor, skalade
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeño, vitlök och limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  2. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna. Blanda med räkorna.
  4. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.
6 april 2017