Kall kokosgazpacho med räkor och mynta

28 röster
10 m + kyltid
Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam

Leilas gazpacho med kokos och räkor är helt fantastiskt god, bjud gärna din gäster på den! Går utmärkt att förbereda och garnera vid servering.

Visa mer
10 m + kyltid

Du behöver

  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 0,25-0,5 jalapeño, efter smak
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 lime, saft av
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 3 kvistar mynta
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn

Garnering

  • 400 g färska räkor, skalade
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeño, vitlök och limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  2. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna. Blanda med räkorna.
  4. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.
6 april 2017

Laddar fler recept