Kall kokosgazpacho med räkor och mynta

Kall kokosgazpacho med räkor och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kall kokosgazpacho med räkor och mynta

14 ingredienser

10 m + kyltid

Leilas gazpacho med kokos och räkor är helt fantastiskt god, bjud gärna din gäster på den! Går utmärkt att förbereda och garnera vid servering.

Receptet innehåller mindre än 500 kcal/portion.

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 0,25-0,5 jalapeño (efter smak)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl lättyoghurt (naturell)
  • 3 kvistar mynta
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Garnering

  • 400 g färska räkor, skalade
  • 1 tsk hel kummin
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Mixa gurka, körsbärstomater, paprika, jalapeño, vitlök och limesaft med kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
  2. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna. Blanda med räkorna.
  4. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen. Garnera med koriander.

Näringinnehåll per portion:

Kcal: 425
Protein: 31 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 26 g