I samarbete med Zeta

Italiensk gazpacho

30 m
4
Italiensk gazpacho
Foto: Zeta
30 m
4

Du behöver

  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 3 msk Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar Zeta Plommontomater eller Zeta Tomater Finkrossade
  • 2 röda paprikor, i mindre bitar
  • 1 gurka, skalad och i mindre bitar
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd chilipeppar, hackad

Servering

  • några droppar Zeta Olivolja Extra Vergine
  • en näve Zeta Krutonger

Gör så här

  1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut.
  3. Mixa grönsaksblandningen och späd med vatten till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sila soppan och servera den med några droppar olivolja och krutonger.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta