Italiensk gazpacho

Italiensk gazpacho
Foto: Zeta

Italiensk gazpacho

16

13 ingredienser

30 m

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

Zeta plommontomater

Zeta Plommontomater har ett fast fruktkött som håller formen bra och samtidigt ger mycket smak.

Ingredienser

portioner4
  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp Zeta Plommontomater (eller Zeta Tomater Finkrossade)
  • 2 röda paprikor, i mindre bitar
  • 1 gurka, skalad och i mindre bitar
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad

Servering

  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5-1 dl Zeta Krutonger Naturella

Gör så här

  1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut.
  3. Mixa grönsaksblandningen och späd med vatten till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sila soppan och servera den med några droppar olivolja och krutonger.