I samarbete med Zeta

Italiensk gazpacho

9 röster
30 m
4
Italiensk gazpacho
Foto: Zeta

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 3 msk Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar Zeta Plommontomater eller Zeta Tomater Finkrossade
  • 2 röda paprikor, i mindre bitar
  • 1 gurka, skalad och i mindre bitar
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd chilipeppar, hackad

Servering

  • några droppar Zeta Olivolja Extra Vergine
  • en näve Zeta Krutonger

Gör så här

  1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut.
  3. Mixa grönsaksblandningen och späd med vatten till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sila soppan och servera den med några droppar olivolja och krutonger.
15 december 2016

Fler goda recept