Italiensk fisksoppa med tomat och saffran

128 röster
40 min
4
Italiensk fisksoppa med tomat och saffran
Foto: Tv4

Paolo Robertos fisksoppa med lax, torsk, räkor, tomat och saffran är oemotståndligt god! Den är dessutom enkel att laga och passar perfekt till både vardag och fest.

Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé (eller gösfilé)
  • 300 g räkor oskalade
  • 1 fänkål, liten
  • 1 purjolök, liten
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk färsk timjan, hackad (eller 2 tsk torkad)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 1 l vatten
  • 2-3 fiskbuljongtärningar
  • 400 g cocktailtomater på burk (konserverade)
  • salt
  • svartpeppar
  • bladpersilja, att strö över, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Skala räkorna. Ansa fänkålen och skär bort stocken i mitten och skär resten i skivor. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Hetta upp olivoljan i en rymlig kastrull eller gryta som rymmer hela rätten. Fräs vitlök och purjolök varsamt. Rör ner fänkål, timjan och cayennepeppar och fräs i ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt saffran, vin, tomater, vatten och buljongtärningar (börja med två). Låt soppan sjuda i 10–15 minuter. Smaka av och tillsätt ytterligare en buljongtärning om det behövs.
  4. Lägg i fisken. Låt soppan sjuda i 3–4 minuter (tunna fiskbitar behöver kortare tid). Smaka av med salt och peppar. Ställ grytan åt sidan och blanda sedan i räkorna, de ska inte koka med.
  5. Häll upp soppan i djupa tallrikar och strö över räkor och persilja.
1 december 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...