I samarbete med Zeta

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

30 m
20 musslor
Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök
Foto: Zeta
30 m
20 musslor

Du behöver

  • 20 kokta blåmusslor eller frysta gröna musslor i halvskal (400 g)
  • 1 dl Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 månader, finriven
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 1 liten klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 msk ströbröd
  • svartpeppar
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

Gör så här

  1. Blanda ost med schalottenlök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olivolja. Fördela blandningen över varje mussla.
  2. Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält, ca 10 minuter.
  3. Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. Servera som förrätt, drinktilltugg eller snacks.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta