Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök
Foto: Zeta

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

55

3 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Dessa parmesangratinerade musslor kan vara en härlig förrätt, eller en rätt till en fin buffé.

Zeta parmigiano 22 mån

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån är lagrad i minst 22 månader – harmonisk, fyllig med en lång eftersmak.

Ingredienser

portioner20 musslor
  • 20 blåmusslor [400 g]
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, finriven
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 msk ströbröd
  • svartpeppar
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Blanda ost med schalottenlök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olivolja. Fördela blandningen över varje mussla.
  2. Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält, ca 10 minuter.
  3. Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. Servera som förrätt, drinktilltugg eller snacks.