Parmesankorgar med rökt lax

Parmesankorgar med rökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Parmesankorgar med rökt lax

7 ingredienser

Ett recept på en festlig förrätt med rökt lax - passar perfekt till nyår! Frasiga parmesankorgar fyllda med sallad på rökt lax.

Recept från GI Viktkoll.
Man behöver ordentligt med riven parmesan till den här rätten!

Fler recept på förrätter med lax till nyår

Ingredienser

portioner

Parmesankorgar med rökt lax

  • 100 g parmesanost, riven
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 dl salladsmix
  • 2 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter, rostade

Du behöver också:

  • bakplåtspapper

Gör så här

Parmesankorgar med rökt lax

  1. Värm ugnen till 225 grader..
  2. Lägg bakplåtspappret på en plåt.
  3. Ställ fyra dricksglas uppochner.
  4. Riv parmesan grovt och lägg osten i 4 rundlar på papperet.
  5. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten.
  6. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade.
  7. Lägg parmesanrudlarna på de uppochnervända glasen, så att de bildar korgar. Låt osten svalna.
  8. Skär rökt lax i strimlor.
  9. Ansa salladsbladen.
  10. Blanda samman pesto och olja. Vänd ner i sallatsbladen och fördela laxsallad i parmesankorgarna.
  11. Toppa med lax och pinjenötter.