Fyllda minikrustader

Fyllda minikrustader 2021
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda minikrustader

8 ingredienser

20 min

Munsbitar gjorda på bara några minuter. Kripsiga krustader fyllda med krämig och smakrik räkfyllning. Tänk på att krustaderna blir mjuka i botten om de står med fyllning i för länge.

Ingredienser

portioner st
  • 24 krustader
  • ca 150 g skalade räkor
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 1,5 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 0,5 citron, skal och zest
  • forellrom (eller stenbitsrom)

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och blanda med västerbottensost, finhackad rödlök, smetana och dill.
  2. Smaka av med citronsaft och citronzest. Förvara i kylskåp fram till servering.
  3. Fyll krustaderna med räkfyllningen precis innan servering (krustaderna blir ganska snabbt mjuka), toppa med lite rom och en kvist dill.