Fylld avokado med krämig sesam- och vitlökssås

45 röster
30 m
4
Fylld avokado med krämig sesam och vitlökssås
Foto: Kamilla Jönvik

Enkel och vacker förrätt som passar både sommartid och året om! Len avokado möter sötsyrliga grönsaker och en krämig smakrik sås. Välj avokadostorlek utifrån hur stor och mättande du vill att förrätten ska vara!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 avokado
  • 4 rädisor
  • 20 g ärtskott
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 16 färska basilikablad
  • ev ätbara violer
  • ev gräslöksblommor

Raw slaw:

  • 100 g morot
  • 100 g rödkål
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • salt
  • svartpeppar

Sås:

  • 1 dl tahini
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, juicen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 tsk tamari eller sojasås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sås: Mixa alla ingredienserna till såsen i blender eller med handmixer tills såsen är helt slät.
  2. Raw slaw: Skala och grovriv moroten och finstrimla rödkålen och lägg i en skål. Smaksätt med äppelcidervinäger och agavesirap, rör runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Halvera avokadorna och ta ut kärnorna, men lämna skalet på. Om de inte ligger rakt på tallriken så kan du skära av en liten bit av undersidans skal.
  4. Fyll hålen med raw slaw, tunt skivade rädisor och ärtskott. Ringla lite sås över varje avokadohalva och dekorera med basilikablad samt strö över sesamfröna. Ätbara violer och gräslöksblommor är vackert och valfritt! Om det blir sås över så servera den i en skål vid sidan av!

Laddar fler recept...