Grillad lax med sockerärtssallad
Grillad lax med sockerärtssallad
11 ingredienser
20 min
Lax som först gravas och sen grillas, serveras här tillsammans med en krispig, ljummen sockerärtsallad. Mums!
Ingredienser
- 600 g lax, (gravas i salt, socker, vitpeppar och olja)
- 1,5 dl gröna ärtor
- 1 ask sockerärtor (skotten)
- 0,5 förp sockerärtor
- 1 knippe dill
- 2 schalottenlökar
- 1 citron
- 2 msk sötmandel (eller hasselnötsolja)
- 0,5 msk dijonsenap
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Blanda samman salt och socker och gnid in det i laxens bägge sidor.
- Stryk på olja och tillsätt lite nymald vitpeppar. Låt vila medan du förbereder sockerärtssalladen.
- Skär sockerärtorna på längden och skiva schalottenlöken.
- Fräs löken på låg värme med olivolja och tillsätt sedan sockerärtor, gröna ärtor och sockerärtsskott. Smaksätt med salt, peppar, senap och mandel- eller hasselnötsolja. Toppa med lite dill.
- Grilla laxen 2-3 minuter på varje sida och servera med en aning rå kärna.
- Servera den grillade laxen tillsammans med sockerärtssalladen.