Frederik Zälls skärgårdssill

12 röster
15 m
6-8 bufféportioner
Frederik Zälls skärgårdssill
Foto: Frederik Zäll

En klassisk skärgårdssill är alltid en favorit på midsommarbuffén! Sillen blir ännu godare efter några timmar, men går utmärkt att ställa fram direkt på bordet.

Visa mer
15 m
6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk Ejderns Drott-kaviar
  • 1 burk forellrom
  • 0,5 msk flytande honung
  • svartpeppar
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 förp 5-minuterssill

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken och skär gräslöken precis lika fint. Vänd ihop majonnäs med gräddfil och kaviar. Rör ner rödlök, gräslök, forellrom och honung. Krydda med svartpeppar och smaka av.
  2. När ni är nöjda med smakerna, skär ägget i ganska stora bitar och vänd ner tillsammans med munsbitar av sillen. Blanda varsamt så att äggbitarna inte mosas helt.
17 juni 2017

Laddar fler recept