Frederik Zälls löksill

20 m + 2 dygn
1 burk
20 m + 2 dygn
1 burk

Du behöver

  • 0,5 dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 6 hela kryddpepparkorn
  • 6 hela vitpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 5 cm purjolök (det vita)
  • 1 salladslök
  • 1 rödlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 burk inläggningssill

Gör så här

  1. Koka upp lagen tillsammans med alla pepparkornen, kryddnejlikor och lagerblad. Låt den därefter svalna.
  2. Skölj purjolöken väl och skär den i tunna, tunna skivor. Skiva salladslöken i 0,5 cm tjocka skivor och skala och skiva den röda och gula löken finfint.
  3. Skölj, torka av och skär sillen i munsbitar. Varva sill och lök i en glasburk. Stoppa ned lagerbladen lite här och där. Avsluta med att hälla över den kalla lagen med alla smaksättande korn i.
  4. Täck med tätslutande lock och låt vila i kylen i 2 dagar innan servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept