Frederik Zälls löksill
Frederik Zälls löksill
12 ingredienser
20 m + 2 dygn
En klassisk löksill är nästan ett måste på buffébordet!
Ingredienser
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- 6 kryddpepparkorn
- 6 vitpepparkorn
- 6 hela nejlikor
- 2 lagerblad
- 5 cm purjolök (det vita)
- 1 salladslök
- 1 rödlök
- 0,5 gul lök
- 1 förp inläggningssill
Gör så här
- Koka upp lagen tillsammans med alla pepparkornen, kryddnejlikor och lagerblad. Låt den därefter svalna.
- Skölj purjolöken väl och skär den i tunna, tunna skivor. Skiva salladslöken i 0,5 cm tjocka skivor och skala och skiva den röda och gula löken finfint.
- Skölj, torka av och skär sillen i munsbitar. Varva sill och lök i en glasburk. Stoppa ned lagerbladen lite här och där. Avsluta med att hälla över den kalla lagen med alla smaksättande korn i.
- Täck med tätslutande lock och låt vila i kylen i 2 dagar innan servering.