Fisksoppa med torsk, lax och räkor

92 röster
45 m
4

Krämig fisksoppa till förrätt med blandad fisk, skaldjur och squash.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g torsk
  • 200 g lax
  • 1 liten paprika
  • 5 små potatisar
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 0,5 liten squash
  • 0,5 purjolök
  • 1,5 l vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g räkor i lake
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär torsk och lax i små bitar.
  2. Skär upp paprika, potatis, tomat, morötter, squash och purjolök i små bitar. Koka grönsakerna i fiskbuljongen i 20 minuter, på låg värme.
  3. Tillsätt crème fraiche, torsk, lax, räkor, pressad citron och dill. Salta och peppra efter behag. Låt sjuda några minuter. Servera!
24 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept